Skip to main content

Web Content Display Web Content Display

Skip banner

Breadcrumb Breadcrumb

Web Content Display Web Content Display

Osiągnięcia CITTRU

Nowa, efektywna metoda pozyskiwania sadzonek jesionu wyniosłego

Nowa, efektywna metoda pozyskiwania sadzonek jesionu wyniosłego

Poznajcie nową technologię do pozyskiwania sadzonek jesionu wyniosłego opracowaną przez iterdyscyplinarny zespół naukowy z Uniwersystetu Jagiellońskiego oraz Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.
Read More o Nowa, efektywna metoda pozyskiwania sadzonek jesionu wyniosłego
Opracowanie technologii biotyzacji do komercyjnej, ekologicznej produkcji owoców jagodowych

Opracowanie technologii biotyzacji do komercyjnej, ekologicznej produkcji owoców jagodowych

Zespół naukowy Uniwersytet Jagielloński w Krakowie opracował inokulum stymulujące wzrost sadzonek malin oraz borówki amerykańskiej.
Read More o Opracowanie technologii biotyzacji do komercyjnej, ekologicznej produkcji owoców jagodowych
Demo Day Innowacji - Podsumowanie

Demo Day Innowacji - Podsumowanie

Podsumowanie oraz galeria zdjęć z pierwszego Demo Day Innowacji zorganizowanego przez pięć największych krakowskich uczelni.
Read More o Demo Day Innowacji - Podsumowanie
COSMEETING - Podsumowanie

COSMEETING - Podsumowanie

15 stycznia 2020 roku Centrum Transferu Technologii CITTRU zorganizowało spotkanie managerów Branży Kosmetycznej oraz Naukowców Uniwersytetu Jagiellońskiego wykonujących i oferujących badania w tym sektorze.
Read More o COSMEETING - Podsumowanie
Ruszył projekt Inkubator Innowacyjności 2.0.

Ruszył projekt Inkubator Innowacyjności 2.0.

W drugim kwartale 2019 roku CTT CITTRU wspólnie z konsorcjantem, Uniwersytetem Ekonomicznym w Krakowie, rozpoczęło realizację projektu Inkubator Innowacyjności 2.0. dofinansowanego ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
Read More o Ruszył projekt Inkubator Innowacyjności 2.0.
Wrotki Lecane sprzymierzeńcy w walce z puchnięciem osadu czynnego w oczyszczalniach ścieków

Wrotki Lecane sprzymierzeńcy w walce z puchnięciem osadu czynnego w oczyszczalniach ścieków

Zespół naukowy z Wydziału Biologii Uniwersytetu Jagiellońskiego opracował biologiczną metodę ograniczenia puchnięcia osadu czynnego w oczyszczalniach ścieków. Wykorzystuje ona naturalnie występujące w osadzie czynnym organizmy – wrotki.
Read More o Wrotki Lecane sprzymierzeńcy w walce z puchnięciem osadu czynnego w oczyszczalniach ścieków
Technologie usprawniające hodowle komórkowe

Technologie usprawniające hodowle komórkowe

Jednym z tematów badawczych prowadzanych w Uniwersytecie Jagiellońskim jest zagadnienie dotyczące produktów usprawniających hodowle komórkowe. Naukowcy, którzy na co dzień prowadzą badania związane z hodowlami linii komórkowych, opracowali innowacyjne produkty, które mają za zadnie pomóc im w codziennej pracy, a po wdrożeniu na rynek także i innym zespołom badawczym.
Read More o Technologie usprawniające hodowle komórkowe
UJ największym polskim wnioskodawcą w Europejskim Urzędzie Patentowym

UJ największym polskim wnioskodawcą w Europejskim Urzędzie Patentowym

12 zgłoszeń patentowych złożonych przez Uniwersytet Jagielloński w Europejskim Urzędzie Patentowym (EPO) zapewniło naszej uczelni pierwsze miejsce na liście polskich aplikantów ubiegających się o europejską ochronę patentową w 2018 roku.
Read More o UJ największym polskim wnioskodawcą w Europejskim Urzędzie Patentowym
Innowacyjny preparat dla ryb

Innowacyjny preparat dla ryb

Naukowcy związani z Uniwersytetem Jagiellońskim opracowali, a następnie opatentowali preparat wykorzystywany w profilaktyce i leczeniu ryb. Środek jest już dostępny na rynku i może być stosowany zarówno u ryb ozdobnych, jak i tych przeznaczonych do konsumpcji.
Read More o Innowacyjny preparat dla ryb

Innowacyjna technologia opracowana w UJ sprzedana firmie CHDE Polska S.A.

Zwieńczona sukcesem dwuletnia współpraca naukowo-badawcza.
Read More o Innowacyjna technologia opracowana w UJ sprzedana firmie CHDE Polska S.A.